Οξέα Φρούτων: Η Αισθητική στα καλύτερα της!

Η Αισθητική στα καλύτερά της: Επιστήμη και φύση ΄΄δημιουργούν’’ τα οξέα φρούτων.

Έχοντας ως διαπιστευτήριά τους τις αμέτρητες έρευνες από δερματολόγους και τις φόρμουλες της αισθητικής, τα οξέα φρούτων διεκδικούν τον τίτλο μίας από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την ανανέωση του δέρματος, με εφαρμογή ως θεραπεία απολέπισης και ως συστατικά σε καλλυντικά.

Το πλεονέκτημα των οξέων φρούτων είναι η ισχυρή απολεπιστική και αντιοξειδωτική τους δράση: Επιτυγχάνουν άμεσα και ευεργετικά αποτελέσματα στην ανανέωση της επιδερμίδας, καθώς διαθέτουν… εκ φύσεως τη δύναμη να ‘’διεισδύουν’’ στο δέρμα, ακόμα και στις πιο βαθιές στιβάδες του, συμβάλλοντας στην ανανέωσή του.

Αυτή η αισθητική διαδικασία αναδεικνύει μια επιδερμίδα που πιθανόν να μην χρειαστεί… ποτέ επεμβατική θεραπεία.

Αντίθετα, η συστηματική περιποίηση του δέρματος με συχνές, μικρές αλλά μη επεμβατικές θεραπείες, κατευθείαν από τη φύση, όπως τα οξέα, δίνουν το… εισιτήριο για ένα πρόσωπο που θα φαίνεται νεότερο απ΄ ό,τι πραγματικά είναι!

Οι κατηγορίες των οξέων: Το Αλφαβητάρι της ομορφιάς

Τα οξέα διαχωρίζονται στα ΑΗΑ (Α υδροξυοξέα), στα ΒΗΑ (Β υδροξυοξέα) και στα C.

Η πρώτη κατηγορία οξέων προέρχεται κυρίως από το ζαχαροκάλαμο, από το οποίο εξάγεται το best seller συστατικό με τις σπάνιες ευεργετικές ιδιότητες στη ριζική ανανέωση του δέρματος, το γλυκολικό οξύ: Βραβευμένο σε διαγωνισμούς καινοτομίας και παρόν σε πολλές έρευνες για την αισθητική  που τιμήθηκαν με Νόμπελ, το γλυκολικό οξύ είναι ίσως το πιο δημοφιλές και ένα από αυτά που χρησιμοποιούμε στο Urbane Skin για τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Χάρη στις αναπλαστικές του ιδιότητες, είναι μία δημοφιλής θεραπεία για την καταπολέμηση του υπερκερατωμένου ή ξηρού δέρματος, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση και ανανέωση του.

Το γλυκολικό οξύ μπορεί:

  • Να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
  • Να εξαλείψει τα σημάδια που προκαλεί η φωτογήρανση στο δέρμα.
  • Να θεραπεύσει τη λιπαρότητα και να καταπραϋνει την ακμή.

Τα ΒΗΑ (Β υδροξυοξέα) αναπλάθουν τάχιστα τον ιστό του δέρματος, μειώνοντας τη λιπαρότητα και τη σμηγματόρροια, έχουν δε άμεση δράση στα δέρματα με ακμή. Το πλέον γνωστό από τα ΒΗΑ είναι το σαλικυλικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι διαθέτει ευεργετική δράση στις λιπαρές επιδερμίδες και μπορεί να αποτελέσει τον μεγάλο σύμμαχο στον αγώνα κατά της ακμής και της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος.

Τα peelings με οξέα φρούτων εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους δέρματος, δεν προκαλούν πόνο ή ερεθισμούς και αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Είναι δε, από τις θεραπείες που ενδείκνυνται κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου η έκθεση στον ήλιο είναι ελεγχόμενη, ενώ είναι απαραίτητη η εφαρμογή αντηλιακού για την αποφυγή δημιουργίας κηλίδων και δυσχρωμιών.

Φυσικά, πριν από τη θεραπεία με οξέα φρούτων, όπως και σε κάθε άλλη θεραπεία αισθητικής άλλωστε, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός προσώπου.

Οξέα φρούτων και φωτογήρανση

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι από τους βασικούς παράγοντες για τη γήρανση του δέρματος, πολλές φορές και από νεαρή ηλικία. Oι θεραπείες με οξέα φρούτων που εφαρμόζονται στο Urbane Skin ανανεώνουν το δέρμα και περιορίζουν αισθητά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς διεγείρουν την ανάπλαση των κυττάρων.

Το Urbane Skin εφαρμόζει οξέα φρούτων του οίκου Ema Clinical (Εxclusive Medical Advancement*) -εξειδικευμένα προϊόντα ιατρικής αισθητικής βασισμένα στις τελευταίες τεχνικές της κοσμετολογίας και της βιοχημείας με την τεχνική της γεμμοθεραπείας.

* Eγκεκριμένα από τον ΕΟΦ

Q & A: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε

Έχουν γραφτεί πολλά για τα οξέα και τον ερεθισμό που προκαλούν στο δέρμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τι ισχύει και τι όχι;

Στο παρελθόν όντως η χρήση τους προκαλούσε κάποιες φορές ερεθισμό ή κοκκινίλα. Ωστόσο, πλέον, αυτό δεν ισχύει, καθώς τα σύγχρονα οξέα, ειδικά αυτά με τη μέθοδο της γεμμοθεραπείας, επιτυγχάνουν βαθιά απολέπιση και άμεση ανάπλαση του δέρματος: Στοχεύουν δηλαδή στην αντιγήρανση, τη λεύκανση, τη λείανση και στη μείωση σημαδιών και μικρών ουλών στην επιδερμίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη της επιστήμης για τα οξέα φρούτων μέσα στο χρόνο έχει μειώσει κατά πολύ την όποια άβολη αίσθηση.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον ‘’σούπερ σταρ’’ της αισθητικής, το γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα ισχυρό, φυσικό συστατικό, εκχυλίζεται από το ζαχαροκάλαμο και είναι ιδιαίτερα ευγενές για τον άνθρωπο. Έχει βραβευτεί τη δεκαετία του 1980 και ακόμα εξακολουθεί να είναι το πρώτο στη λίστα επιλογής των επιστημόνων της ομορφιάς σε όλο τον κόσμο. Επίσης, έχει αποδειχθεί, μετά από 40 χρόνια χρήσης σε θεραπείες, πως δεν προκαλεί παρενέργειες. Είναι, δε, δημοφιλές, ανάμεσα στα οξέα φρούτων και ως συστατικό, καθώς πολλές εταιρείες καλλυντικών το χρησιμοποιούν στις φόρμουλες τους.

Τι να περιμένουμε επιλέγοντας θεραπεία peeling με οξέα;

Τα επιφανειακά peeling είναι εντελώς ακίνδυνα. Στα peeling με οξέα φρούτων και ανάλογα τον τύπο του δέρματος συνήθως παρατηρείται μια ελαφρά ερυθρότητα, η οποία απομακρύνεται σταδιακά τις επόμενες ώρες, αναδεικνύοντας ένα λαμπερό και ανανεωμένο δέρμα.

Για ποιες ηλικίες είναι πιο κατάλληλες οι θεραπείες με οξέα φρούτων;

Η κάθε θεραπεία που επιλέγουμε για την επιδερμίδα είναι παρακαταθήκη για την ακόμα καλύτερη ποιότητά της στο πέρασμα του χρόνου. Η ομορφιά δεν έχει ηλικία, γεγονός που σημαίνει ότι η όποια θεραπεία που θα εφαρμόσουμε στο πρόσωπο συνδέεται με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, αν δηλαδή έχει ανάγκη για θρέψη, αντιγήρανση, μείωση λιπαρότητας κ.ά.

Τα οξέα είναι μια θεραπεία που ενδείκνυται τους χειμερινούς μήνες… Για ποιο λόγο;

Ακριβώς επειδή επιτυγχάνεται απολέπιση σε βάθος, το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στον ήλιο και αν μια τέτοια θεραπεία πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μηνών με έντονη ηλιοφάνεια, ευνοείται ακόμα περισσότερο η πρόκληση φωτογενών βλαβών. Για το λόγο αυτό συστήνεται η χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας.