Κυτταρίτιδα: Q & A

Κυτταρίτιδα: Q & A

Τα καλλυντικά προιόντα βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας;
Η χρήση καλλυντικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εξομαλύνει το πρόβλημα. Τα εξειδικευμένα προϊόντα που συνδυάζουν δραστικές ουσίες με ιδιαίτερα ενεργά εκχυλίσματα αποτελούν μία ασφαλή λύση για το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Η επιλογή αυτών που περιέχουν ενυδατικούς, αντιοξειδωτικούς και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες με λιποδιαλυτική δράση αυξάνουν την αιματική κυκλοφορία. Για εμφανή αποτελέσματα, η χρήση τους πρέπει να γίνεται καθημερινά, μετά το μπάνιο ή το ντους. Ενδείκνυται και η συχνή απολέπιση της επιδερμίδας.

Έχω ακούσει πως υπάρχουν και δυο εκχυλίσματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κυτταρίτιδας : Το ΑΒΟΚΑΝΤΟ και η ΚΑΝΕΛΛΑ, Σωστά;
Πολύ σωστά! Αβοκάντο: Το εκχύλισμα από αβοκάντο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία βελτιώνουν την υγεία και την πυκνότητα της επιδερμίδας. Το αβοκάντο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι βοηθά τον οργανισμό να κάψει λίπος. Επίσης είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, και βιταμίνη Ε, που ενισχύει την υφή του δέρματος. Ένα προϊόν με υψηλή συγκέντρωση αβοκάντο είναι το Avocado Body Lotion της Bio Jouvance Paris.
Κανέλλα: Η κανέλλα είναι θερμαντική ενώ τονώνει και βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος που αποτελεί ένα σημαντικό αίτιο στην εμφάνισή της κυτταρίτιδας. Το προϊόν της Bio Jouvance Paris, Thermo Active Cellulite Cream είναι ιδανικό για περιπτώσεις κυτταρίτιδας. Χρησιμοποιείται με απλή επάλειψη και μάλαξη ή και με χρήση υπερήχου ή σε συνδυασμό με θερμότητα.

Τι είναι η Λιπογλυπτική ;
Με τον όρο Λιπογλυπτική, εννοούμε τη μείωση ή αφαίρεση κυρίως περιττού τοπικού (και όχι εκτεταμένου λίπους) σε μεγάλες επιφάνειες.
Με αμπούλα κολαστίνης, καταπολεμούμε το τοπικο πάχος, μειώνουμε τον αριθμό των λιποκυττάρων, σμιλεύουμε της καμπύλες, και αφαιρούμε πόντους.
Αυτή η μοναδική φόρμουλα περιέχει ολιγοπεπτίδια, εκχυλίσματα από κοχύλια πολύ ειδικά και σπάνια, φύκια, πλαγκτόν θαλάσσης σε μορφή τζελ μικρού μοριακού βάρους με σφαιρίδια που σκάνε πάνω στην επιδερμίδα και αδυνατίζουν.

Υπάρχει λύση στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος;
Στις μέρες μας η καταπολέμηση του τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας έχει γίνει εύκολη διαδικασία. Με τη χειρομάλαξη για άμεσο ανασχηματισμό του σώματος, επιτυγχάνεται η καταπολέμηση ως και 2ου βαθμού κυτταρίτιδας και μείωση του τοπικού πάχους.

Γιατί να προτιμήσω το μασάζ για να καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα;
Το μασάζ ήταν, είναι και θα είναι το Νο 1 όπλο κατά της κυτταρίτιδας που κυριολεκτικά κάνει θαύματα, καθώς αποτελεί την πιο αποτελεσματική φυσική θεραπεία χωρίς νυστέρι και δίνει έμφαση στα προβληματικά σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, κοιλιά). Δεν έχει παρενέργειες ενώ με λίγη προσοχή έχει διάρκεια και αναζωογοννεί τους ιστούς σε όλο το σώμα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω μασάζ για την κυτταρίτιδα;
2 με 3 φορες την εβδομαδα και τουλάχιστον για 12 ως 24 συνεδρίες σε συνεννόηση με την αισθητικό με σκοπό τα άμεσα αποτελέσματα. Αφού ολοκληρωθεί η αρχική θεραπεία των 2 μηνών είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα συντήρησης με επισκέψεις στο Urbane Skin 2 φορές το μήνα. Επίσης συστήνεται η επανάληψη του προγράμματος μετά την παρέλευση ενός χρόνου.

Σωστή διατροφή σημαίνει δίαιτα;
Το ιδανικό, όταν έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα, είναι παράλληλα με το πρόγραμμα να ακολουθήσουμε και ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής. Όταν λέμε «σωστή διατροφή» δεν εννοούμε δίαιτα. Η σωστή διατροφή και η αλλαγή συνηθειών, απογεύγοντας το κάπνισμα, το αλκοόλ, και το πρόχειρο φαγητό και εφαρμόζοντας την τακτική των μικρών γευμάτων με ήπια άσκηση, θα μας βοηθήσουν αποτελεσματικά στην προσπάθεια μας.
Η χρήση ειδικού προϊόντος για καθημερινή επάλειψη στο σπίτι πρωί και βράδυ, θα φέρει πιό γρήγορα αποτελέσματα.