3 λάθη που κάνεις με την περιποίηση της επιδερμίδας σου

Για να είναι το δέρμα σου καλά και εσύ καλύτερα.
H περιποίηση της επιδερμίδας σου έχει περάσει από… 40 κύματα! Έχεις δοκιμάσει πολλά λάθος προϊόντα (όχι ,απαραίτητα, κακής ποιότητας, απλά δεν ταίριαζαν στον τύπο δέρματός σου), έχεις ακολουθήσει τις λάθος διαδικασίες και σίγουρα, ξέρεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ώστε να μην ξανασυναντήσεις προβλήματα με την επιδερμίδα μου
Το δέρμα είναι ζωντανός οργανισμός, όποτε αντιδράει στις διαφορετικές συνθήκες ζωής. Ωστόσο, είναι μερικά πράγματα που πρέπει να τα έχεις στο μυαλό σου. Είναι κάποια λάθη που πρέπει να αποφεύγεις αν επιθυμείς φυσικά, μία λαμπερή όψη και υγιή επιδερμίδα.

Γαλάκτωμα καθαρισμού: η σωστή λύση για την επιδερμίδα σου!
Μία χαρά είναι τα μαντηλάκια καθαρισμού, δεν λέω. Εύκολη και γρήγορη λύση. «Λύση» όμως, για επείγουσες καταστάσεις, όχι για όλη την ώρα! Είναι σημαντικό να ξεβάφεσαι με τα κατάλληλα προϊόντα ντεμακιγιάζ (άλλο για τα μάτια και άλλο για το υπόλοιπο πρόσωπο), τα οποία έχεις επιλέξει με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου. Έτσι, δεν θα έχεις δερματικές ενοχλήσεις (σπυράκια, κοκκινίλες κτλ), ποτέ ξανά! Τέλος, καλό είναι, κάθε φορά που ξεβάφεσαι, μετά να ξεπλένεις το πρόσωπό σου, είτε με νερό, είτε με ένα καθαριστικό προσώπου. Δοκίμασε το Hydrating Cleansing Milk της Bio Jouvance Paris, κατάλληλο και για πρόσωπο και για μάτια. Αφήνει μεταξένια επιδερμίδα.
Μην ξεχάσεις τη λοσιόν μετά ανάλογα με τον τύπο δέρματος σου για την αποκατάσταση του pH.

Κάνεις απολέπιση συνέχεια
Το scrub δεν είναι πάντα η λύση για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου! Αρχικά, κάθε δέρμα έχει και τις δικές του ανάγκες, οπότε είναι σημαντικό το scrub που χρησιμοποιείς να ταιριάζει στην επιδερμίδα σου. Επίσης, πρέπει να προσέχεις κάθε πότε, πρέπει να κάνεις απολέπιση. Για π.χ. για κάποιο διάστημα, έκανα απολέπιση κάθε μέρα. Έχοντας ευαίσθητο δέρμα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχω κοκκινίλες και ενοχλήσεις συνέχεια. Δεν κάνει το scrub για καθημερινή χρήση λοιπόν. Για να είσαι 100% σίγουρη κάθε πότε πρέπει να κάνεις και τι προϊόν να χρησιμοποιήσεις, συμβουλέψου τον/την δερματολόγο ή αισθητικό σου.

Καθαρισμός μέσα στο ντους
Όταν υπάρχει τόση υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες την ώρα που κάνεις ντους, το μέρος αυτό δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος να για να «ζήσουν» τα προϊόντα ομορφιάς. Οι ανισορροπίες στην θερμοκρασία και το κλίμα γενικότερα, καταστρέφουν τα προϊόντα με αποτέλεσμα, όταν τα εφαρμόσεις στο δέρμα σου, την ώρα του ντους, να έχεις δερματικές ενοχλήσεις. Διατήρησε τα προϊόντα σε ένα πιο κατάλληλο περιβάλλον, όπως την κρεβατοκάμαρα.