Eν αρχή ην τα… peeling

Eν αρχή ην τα… peeling: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για την πιο βαθιά ανανέωση του δέρματος

Αν ο οργανισμός σου εσωτερικά χρειάζεται μια φορά φροντίδα, τότε στην επιδερμίδα σου, τον καθρέφτη της προσωπικότητάς σου οφείλεις να παρέχεις αυτό που θα την φρεσκάρει συνεχώς -κάτι σαν αντιγήρανση διαρκείας, που καλό είναι να ξεκινά έγκαιρα. Το Α και το Ω σε όλες τις εποχές για το δέρμα σου είναι: Η ανανέωση, η οξυγόνωση, η λάμψη και η λεία υφή.

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της απολέπισης ή το γνωστό σε όλους peeling, μια από τις διαχρονικές και αποτελεσματικές θεραπείες για την ανανέωση της επιδερμίδας. Η απολέπιση απαλλάσσει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, με αποτέλεσμα την άμεση βελτίωση της ποιότητάς της.

Αυτό, δηλαδή, που έκαναν ακόμα και πριν από χιλιάδες χρόνια οι Αιγύπτιες για να ‘’αποσυμφορήσουν’’ το πρόσωπο και το σώμα τους από ό,τι το επιβάρυνε, εμποδίζοντας το από το να αναπνέει, χρησιμοποιώντας τότε… απολεπιστικά σκευάσματα της εποχής. Στις μέρες μας, βέβαια, η εξέλιξη της επιστήμης της ομορφιάς έχει αξιοποιήσει τα συστατικά που βρίσκονται στη φύση δημιουργώντας προϊόντα που απολεπίζουν ενώ αναπλάθουν το δέρμα.

Το peeling είναι ουσιαστικά η θεραπεία που μπορεί να διεισδύσει ακόμα και στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, ‘’απαλλάσσοντας’’ το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνοντας την ίδια στιγμή στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα και τον τόνο του. Είναι η συνήθεια που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου σε τόσο καλό επίπεδο, που η οποιαδήποτε άλλη, πιο εξειδικευμένη παρέμβαση θα μοιάζει απλά… περιττή.

Με λίγα λόγια, η απολέπιση είναι η βάση για την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος σε βάθος, η ιδανική θεραπεία για να ενεργοποιήσει και να διεγείρει την ανάπλαση προκαλώντας κολλανογένεση πέρα από την επιφανειακή στοιβάδα.

Τα είδη του peeling

Το μηχανικό peeling: Είναι αυτό που γίνεται είτε από ειδικά μηχανήματα όπως η δερμοαπόξεση με κεφαλή διαμαντιού, ή με ‘’μηχανική’’, κυκλική κίνηση του χεριού με σκοπό να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ο βαθύτερος καθαρισμός του. Η εφαρμογή του μηχανικού peeling γίνεται με τη βοήθεια ειδικών προϊόντων που περιέχουν κόκκους, ενώ είναι εμπλουτισμένα με συστατικά που βοηθούν να γίνει άμεση ανανέωση των κυττάρων. Τα καλής ποιότητας απολεπιστικά προϊόντα περιέχουν και ενυδατικούς παράγοντες για την άμεση αποκατάσταση του pH.

Το ενζυμικό peeling

Το Best Seller! Μία σύγχρονη τάση στην απολέπιση όπου είτε μέσω των ενζύμων είτε της τριβής (gommage), απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και δημιουργεί ένα δέρμα λείο και ομοιόμορφο. Το Urbane Skin επιλέγει κορυφαίας ποιότητας φυτικά ενζυμικά peeling με βάση τα συστατικά από φρούτα όπως η παπάγια, η κολοκύθα, ο ανανάς και τα εσπεριδοειδή. Μετά την εκχύλιση δημιουργούνται προϊόντα είτε σε μορφή σκόνης, είτε σε μορφή κρεμώδους μάσκας. Ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματός σου, οι εξειδικευμένες αισθητικοί του Urbane Skin θα σου προτείνουν αυτό που σου ταιριάζει και θα αναδείξει την επιδερμίδα σου.

Τα οξέα φρούτων: ΑΗΑ, ΒΗΑ, C

Ένα είδος peeling με πολλαπλές εφαρμογές και δυνατότητες είναι τα οξέα όπως το γλυκολικό, το σαλυκιλικό, το μανδαλικό, το μηλικό, το κοχικό και το γαλακτικό οξύ. Κάθε ένα από αυτά έχει την επιστημονική του ιστορία. Τα οξέα αποκτούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους οπαδούς, ακριβώς γιατί επιτυγχάνουν άμεσα αποτελέσματα, χωρίς ερεθισμούς, ενώ μετά από τη θεραπεία, επιστρέφεις στις καθημερινές δραστηριότητες σου.

Τα οξέα φρούτων είναι φυτικά εκχυλίσματα, προέρχονται από καρπούς φρούτων που βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον και λόγω της σύστασής τους μπορούν να εισχωρήσουν ακόμα και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Το πιο δημοφιλές ΑΗΑ είναι το γλυκολικό οξύ που προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο και λόγω του χαμηλού μοριακού του βάρους έχει την ιδιότητα να διεισδύει σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και μειώνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Με βραβεία καινοτομίας σε όλο τον κόσμο για τις άμεσες ιδιότητές του έχει αποδείξει την αξία του στο χρόνο.

Το χημικού τύπου peeling

Πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της άμεσης αποτελεσματικότητάς του, το peeling χημικού τύπου δρα απευθείας στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, επιτυγχάνοντας βαθύτερη απολέπιση. Ανάλογα με τη σύσταση του, μπορεί να επιτύχει διαφορετικά στάδια διείσδυσης στο δέρμα: Μπορεί να είναι επιφανειακό, μεσαίου βάθους, ή βαθύτερο peeling, κάτι το οποίο εξαρτάται από τις ανάγκες του δέρματος. Με την εφαρμογή του χημικού peeling και ανάλογα με το βάθος του στην επιδερμίδα το pH μεταβάλλεται προσωρινά, προκειμένου να απομακρύνει εντελώς τα νεκρά κύτταρα, ενώ αμέσως μετά αποκαθίσταται, με τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων όπως lotion επανόρθωσης, υαλουρονικό οξύ και μάσκες με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Πριν την εφαρμογή του, συστήνεται ο καλός καθαρισμός του προσώπου, προκειμένου το δέρμα να είναι απόλυτα προετοιμασμένο να δεχθεί τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Εξάλλου, το peeling χημικού τύπου είναι αυτό που θα εξαλείψει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα μάγουλα, καθώς και αυτές γύρω από το στόμα, τις οποίες πολύ συχνά έχουν οι καπνιστές.

Το Urbane Skin διαθέτει την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα για τη την πλήρη ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου σου.

Επικοινωνήστε μαζί μας